Ünnep lesz az avatás

2024.04.03. 18:29

Kegyhelytörténeti múzeum nyílik a hajdani oratóriumban

Wald Kata

A kéméndi Szűzanya jelenésének évfordulóján, április 5-én, pénteken kerül sor a máriakéméndi Nagyboldogasszony kegytemplom Kegyhelytörténeti Múzeumának ünnepélyes átadására. 

A templommal kapcsolatos tárgyi emlékek felkutatása és összegyűjtése hosszú évek előkészítő munkájának az eredménye - a most nyíló tárlaton tablókon és vitrinekben jelenik meg a kegyhely múltja 1740-től egészen napjainkig. - A kiállításnak alkalmas teret találtunk a kegytemplomhoz tartozó egykori, mostanra használaton kívüli oratórium termében, amely nagyon rossz állapotban volt. A terem helyreállítása még 2020-ban, a templom felújításával együtt kezdődött meg, majd 2023-ban sikerült befejezni a munkálatokat, az elmúlt hónapokban pedig a kiállítás berendezése is megtörtént - részletezte Biki Endre Gábor, templomgondnok.  

A Kegyhelytörténeti Múzeum ünnepélyes átadója alkalmából a máriakéméndi Nagyboldogasszony kegytemplomban április 5-én 16 órakor ünnepi szentmisét tartanak, majd ezt követően kerül sor a kiállítótér megáldására, amely után a Máriakéméndi Egyházközség agapéra várja a híveket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!