Várják a tervezők ajánlatait

2024.04.09. 12:00

Kiírták a pályázatot a mohácsi Duna-part átépítésére

A mohácsi Duna-part, Sokac-rév felújításának tervezésére írt ki közbeszerzést a Mohács 500 Nonprofit Kft. A közbeszerzési értesítőben közzétett hirdetmény szerint a beruházás célja, hogy a folyópartnak ez a szakasza városi köztér jelleget öltsön, zöld találkozóhellyé váljon és vonzó célpont legyen a turisták és a felüdülést keresők számára is. Az ajánlattétel határideje április 30.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

A tervezett beruházás nagyjából 12 ezer négyzetmétert érint. A szóban forgó terület zöldfelületei a leírás szerint rendezetlensége miatt csak korlátozottan használhatóak szabadidős tevékenységekre.

Jelenleg csupán a Duna-part menti rézsűn futó járda járható, a terület nagy részén a növényzet között egyéb feltáró utak nincsenek.

A tervezett funkciókhoz kapcsolódóan a területen szükséges további gyalogos kapcsolat kialakítása, a meglévő közlekedési kapcsolatok fejlesztése, kerékpárút kialakítása, illetve a területen belüli parkolók kialakítási lehetőségeinek biztosítása.

Cél, hogy a partszakasz változatos, zöld találkozóhellyé alakulhasson. A területen elsősorban a gyalogos és kerékpáros közlekedés kerüljön előtérbe, továbbá a folyó és a város között alakuljon ki új kapcsolat- a városközpontot össze kell kapcsolni a vízparttal, átlátható közlekedési utakat és jól megközelíthető nyílt tereket szükséges kialakítani.

Itt elsősorban a sport- és vízi turizmus feltételeinek kialakítását várják a pályázóktól. Emiatt kiemelt szempontként szerepel a kiírásban a személyhajó kikötők tervezése, amely kiszolgálná a sétahajókat, a motoros kishajók, valamint a szállodahajókat is.

A Sokac-rév felújítása során a vendéglátó és szórakozóhelyeken kívül rekreációs tereket is szeretnének majd megvalósítani, többek között egy vízi színpadot. A kiírás szerint megújítanák a védműveket, a hajójavító műhely épületét panzióvá alakítanák

A tervezési feladatok között szerepel ezenkívül egy kemping, kerékpár- és hajókölcsönző, csónakkikötő is. A tervezők ajánlatait április 30-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!