Irány a tábor!?

2024.04.21. 12:07

A szünidei elfoglaltság súlyos tízezrekbe kerül

Még csak április közepe van, ám a nyári szünidő vészesen közeleg. A szülők már most elkezdhetnek gondolkodni rajta, hogy milyen táborba íratják be idén a gyerekeket.

Tóth Viktória

Két hónap múlva vége lesz az idei tanévnek, majd két és fél hónap nyári szünet vár a diákokra. Míg a középiskolások már elég idősek ahhoz, hogy akár egyedül legyenek otthon ameddig a szülők dolgoznak, az általánosba járó (6-14 éves) korosztályt nem lehet fél napokra felügyelet nélkül hagyni. Manapság a diákok nagyszülei is aktívan dolgoznak, így sokaknál nem opció, hogy ők vigyázzak a gyerekekre nyáron. Így hát a szülők a nyári szünet egy részére különféle táborokba íratják be a tanulókat. Szerencsére választék van bőven, Baranya vármegyében számos tematikus tábor, napközi közül lehet dönteni. Ám nem árt igyekezni, az elmúlt években május közepére már betelt a táborok nagy része.

Táborok: lehet már jelentkezni
Táborok: lehet már jelentkezni. / A kép illusztráció.
Fotó: Szakony Attila

Az Élményzóna Pécsi Nyári Napközik 2024-ben négyféle tematikával indulnak. Kalandtábor; angol nyelvi tábor; önismeret, pályaorientáció, életpálya építés játékosan; valamint expedíciós túlélőtábor is szerepel a kínálatban. A turnusok július 1-től folyamatosan zajlanak majd egészen augusztus 16-ig. A napközis táborok helyszíne a PTE Természettudományi Kara, reggel 8 és 16 óra között fogadják a 6-14 év közötti gyermekeket. A táborok árai 37 és 48 ezer forint között vannak.

A sokak által kedvelt Charter Nyári Táborok nem maradnak el idén sem. Ebben a szezonban 11 féle napközis tábort tartanak, többek között informatika, robotépítő, fotós-média-animáció, rajzművészeti, textilműves és kínai tematikákban. A 7 és 16 év közötti fiatalokat várják, a pécs-kertvárosi helyszínen. Ezen elfoglaltságok árai 51 és 63 ezer forint között mozognak.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara is meghirdette Pécsiközgáz Bootcamp nevet viselő nyári táborát, melyre azokat a gimnáziumi diákokat várják, akik kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy a kar valamelyik képzésen szeretnének továbbtanulni. A bootcamp keretében a jelentkezők különböző csapatokba lesznek osztva, akiket hallgatói mentorok kísérnek egész héten, hogy valósan tapasztalhassák meg a Pécsiközgáz életérzést.

Az itt felsorolt néhány baranyai lehetőség mellett számos cég, egyesület, szervezet hirdet tábort, napközit, már csak az a kérdés, hogy a szülők be tudják-e íratni a gyerekeket az esetenként több tízezer forintos elfoglaltságokra. 

 

Erzsébet-táborba is lehet jelentkezni

A nyári, balatoni Erzsébet-táborokba, Zánkára és Fonyódligetre április 24-én 14 óráig várják a jelentkezéseket. A turnusokba iskolák pályázhatnak 1-7. évfolyamos tanulókkal az Erzsébet Alapítvány holnapjáról, az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető online felületen. Az alapítvány teljes ellátást, szórakoztató és készségfejlesztő programokat kínál biztonságos környezetben a gyermekek számára. Mindkét táborhelyen hatnapos, öt éjszakás turnusokban nyaralhatnak a gyermekek június 23-tól, s idén is ingyenesen utazhatnak oda vonattal a gyermekek az ország bármely pontjáról.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!