Bognár Szilvia

2024.04.24. 07:46

A Tiszta Kezek önálló polgármesterjelölttel hívja ki a Gyurcsánnyal szövetkező Péterffyt

Bejelentette a Tiszta Kezek Egyesület, hogy Bognár Szilviát indítja Pécsen polgármesterjelöltnek Péterffyvel szemben. A Tiszta Kezek nem kér Gyurcsány Ferencből, Péterffy Attila viszont a DK-elnöknél tette le a voksát és vele szövetkezett.

Bóka Máté Ciprián

A Tiszta Kezek Egyesület önállóan indul Pécsett a június 9-i önkormányzati választáson, és saját polgármester-jelölttel, Bognár Szilviával mérettetik meg magukat a helyhatósági voksoláson. Bognár Szilviáról közismert, hogy 2019-ben még Péterffy Attila alpolgármestere volt, de rövid időn belül kegyvesztetté vált, többek között a baloldali helyi sajtóban indítottak ellene lejáratást. A politikus "bűne" az volt, hogy meglátása szerint a Péterffy és koalíciója eltért a kampányban tett ígéreteitől, amivel párhuzamosan a szocialista pénzügyi és politikai befolyás is egyre nagyobb teret nyert a városházán. Aztán Gyurcsány Ferenc és Péterffy között létrejöhetett az a paktum, aminek következtében 2021-ben botrányos körülmények között leváltották Bognárt

Tiszta Kezek frakció önálló jelöltet indít Péterffy ellen
Tiszta Kezek frakció önálló jelöltet indít Péterffy ellen
Fotó: Laufer László

Gyurcsány Ferenc pedig –  2019 után – a 2024-es választáson is elindítja Péterffyt a polgármesteri posztért. Ennek megfelelően Péterffynek azon nyilatkozatából, amit április elején az egyik országos televíziónak adott, kiderült: ő bőven megelégszik a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal támogatásával, a többi baloldali formáció Pécsen nem számít szerinte

 

Tiszta Kezek: véget kell vetni a város kirablásának

Bognár Szilvia az indulásuk kapcsán közölte, hogy "a célunk, hogy Pécs sikeres és modern nagyváros lehessen. Olyan város, ahol minden pécsi biztonságban érezheti magát, mindenkinek lehetősége van a tisztes gyarapodásra és az előrejutásra, ahol a szorgalmat, a munkát, a kitartást megbecsülik és díjazzák, ahol a minőség számít. Olyan várost szeretnénk, amely gondoskodik a lakóiról és segíti őket a mindennapokban". 

Hozzátette, ehhez véget kell vetni Pécs kirablásának, ami az elmúlt ciklusokat jellemezte. Kitért arra is, hogy a Mindenki Pécsért Egyesülettel és az LMP-vel közös indulásra azért mondtak nemet, mert "azok, akik az elmúlt években hallgattak és tétlenül nézték, vagy asszisztáltak Pécs széthullásához, és eltűrték, segítették a mutyi-politikát, nem hitelesek". 

A Tiszta Kezek szerint a fővárosból irányított pártpolitikusok éhesek, és csak egy szeletet akarnak kizsarolni abból a tortából, amelynek

  • felét Gyurcsány Ferenc pécsi emberei esznek meg; 
  • a maradék felén a haldokló MSZP szeretne túlélni, 
  • míg a tortatartó összekent szélébe a többi „ellenzéki” formáció csimpaszkodik. 
  • Ebből a tortából azonban a pécsieknek nem jut semmi – vélekednek.  

Céljuk az is, hogy Pécs újra a csúcsra juthasson, büszkék akarunk lenni a városunkra, mert tudjuk, hogy itt okos, ügyes, tettre kész, szeretni való emberek élnek, akik sokkal több megbecsülést, sokkal több törődést és sokkal több lehetőséget érdemelnek annál, mint amit az elmúlt években kaptak".  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!