Mohács

2018.04.25. 13:30

A házigazdák nyerték meg az olvasottsági vetélkedőt

„Olvastad már?” – tették fel újra a kérdést a Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Iskolája megyei olvasottsági vetélkedőjének szervezői a rendező iskola hangulatosan átalakított tornatermében.

M.B. (Mohácsi Újság.hu)

A környéken egyedülálló, az olvasást népszerűsítő programot immár ötödik alkalommal rendezték meg, amelyre a megye iskoláiból az 5–6. osztályosok négyfős csapatokkal jelentkezhettek. A verseny három fordulóból állt. A megadott regények Nógrádi Gábor: Papa, ne már!, és Bálint Ágnes: Szeleburdi család megismerése után két alkalommal írásbeli feladatlapot töltöttek ki a gyerekek.

A legnagyobb izgalommal a szóbeli döntőt várták a diákok, melybe a nyolc legjobb csapat kerülhetett. A gyerekek az előre betanult jeleneteiket adták elő lelkesen, és örömmel vettek részt a játékos, kreatív feladatokban. A zsűri tagjai – dr. Kovács Mirella Mohács város jegyzője, Schmidt-Kovács Diána, a Mohácsi Jenő Városi Könyvtár vezetője, valamint Henglné Teszárik Szilvia, a Líra könyvhálózat mohácsi vezetője – örömmel tapasztalták, hogy a versenyzők mennyire felkészültek a két regényből. Az összes résztvevő csapat nagy sikerrel szerepelt, csupán néhány pont különbség döntött helyenként a sorrendben.

Az első 3. helyezett.

1. helyezett: Brodarics Iskola csapata (Lencz Kinga, Müller Daniella, Lakatos Dániel, Pajkos Márk). Felkészítő nevelő: Nagyné Becker Judit.

2. helyezett: Park Iskola csapata (Csiki Virág, Dalmer Ditta, Mórócz Péter, Rittlinger Boldizsár). Felkészítő nevelő: Prokopné Gyuricza Tímea.

3. helyezett: Széchenyi Iskola csapata (Facskó Kiara, Neher Hanna, Haramza Hunor, Kósa Szilárd). Felkészítő nevelő: Zellerné Pesti Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!