Pécs

2018.02.18. 13:30

Bármelyik kisgyerekes család kérhet segítséget

Önkéntesek jelentkezését várja az Otthon Segítünk Alapítvány Pécsi Szolgálata.

Jeki Gabriella

A képzésre szülők, nagyszülők jelentkezését várják, akik szívesen vállalnák a munkát heti 2-3 órában. Buzás Márta, a képzések egyik szervezője elmondta: az alapítvány olyan országos segítő szolgálat, amelyben felkészített önkéntesek ingyenesen segítik a kisgyermekes családokat heti rendszerességgel, a családok otthonában. Gyakorlati, akár kétkezi segítséget nyújtanak a régi, jól működő nagycsaládok mintájára.

– A kicsi gyermekeket nevelő családok gyakran szembesülnek a bizonytalanság, a tanácstalanság, a magányosság, magukra utaltság érzésével – mondta Herczeg Zsuzsanna, a pécsi csoport elnöke. – Különösen érezhető ez olyan családok esetében, akiknek rokonaik és barátaik ritkán tudnak segíteni.

Hozzátette: segítségnyújtásuk középpontjában az otthon lévő kisgyermekes szülő áll, amely a családok megerősítését célozza, támogatja a gyermekek érzelmi biztonságot nyújtó környezetének megóvását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!