Szederkény

2018.02.20. 10:30

Beszakadt útra panaszkodtak

Olvasónk értesített minket arról, hogy beszakadt az út a Szőlőhegy utcában.

Zsigmond József

A település vezetője, Hergenrőder János megkeresésünkre közölte, hogy tavaly ősszel kezdődött a szennyvízcsatorna kiépítése a községben, ilyenkor előfordul, hogy az aknát az út közepén vezetik, és néha a csatorna ilyenkor megroskad egy kicsit.

A szennyvízcsatorna beruházása európai uniós pénzből valósul meg, és nagyobb agglomerációt érint, csatlakozott hozzá Máriakéménd, Szederkény, Monyoród, Belvárdgyula, Békáspuszta, Borjád, Pócsa, és így kerül át a szennyvíz a településekről Bólyba, ahol a régi mellett egy új tisztítótelepet építenek.

– Húsz évet késett a beruházás, de most örülni kell annak, hogy legalább itt van, és az uniós forrásoknak köszönhetően még pénzükbe se kerül az embereknek a fejlesztés – mondta a polgármester. – Várhatóan ősszel elkészül. Az utak aszfaltozása átcsúszik a jövő évre.

A település vezetője úgy nyilatkozott: tudja, hogy sokan panaszkodnak a lassú közlekedésre, lezárásra, a sárra, ám fokozatosan visszanyeri szépségét a falu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!