gyász

2019.03.18. 19:28

Elhunyt dr. Papp Gábor a PEAC volt elnöke

Dr. Papp Gábor a PTE-TTK Testnevelés- és Sporttudományi Intézet volt Intézetigazgató helyettese, Tanszékvezető, a PEAC volt ügyvezetője, kosárlabda edző, tragikus hirtelenséggel 68 éves korában hunyt el.

bama.hu

Forrás: Shutterstock

Számos társadalmi funkciót is betöltött, a PVSK elnökségi tagja, Pécs Népjóléti- és Sportbizottságának állandó meghívottja volt.

Dr. Papp Gábor 1950-ben Sopronban született, 1974-ben fejezte be a Pécsi Tanárképző Főiskola biológia-testnevelő szakát, majd oktatója lett ugyanennek a felsőoktatási intézménynek. Munka mellett végezte el a TF kiegészítő tanári szakát. A keze alatt nagyon sokan tanulták a testnevelő tanári pályát, nyugalma, szaktekintélye, egyéniségéből fakadó természetessége,sajátos humora mind hozzájárultak sikeres tanári pályafutásához.

A PEAC elnöki tisztét is betöltötte. 2003-tól 2007-ig tagja volt a PVSK Elnökségének, egy olyan együttműködést megvalósítva ezzel, amely ma is példaként állhatna az egyesületek vezetői előtt. Nagyon jó kapcsolata volt Czerpán Istvánnal a Pécsi Vasutas Sportkör elnökével. Sokszor beszélt arról, a mindkét egyesület összefogásából eredő, kölcsönösen előnyös együttműködésről, melyet a két kiemelkedő sportszervezet közös munkája eredményezett.

Nagy szerepet vállalt Pécs Városa 2002-es Sportkoncepciójának kidolgozásában. E dokumentum máig ható sorai a korszerű városi sport szervezésének alapját képezték, és ma is napra kész információval szolgálnak. Évekig volt a PEAC női kosárlabda csapat vezetőedzője, mely során bejuttatva csapatát az élvonalba. Egész élete a sportról szólt. Számos társadalmi szervezetnek volt tagja, és jelentős szerepet vállalt az edzőképzésben is. Az utóbbi néhány évben nyugdíjba vonulása után, kizárólag családjának élt, feleségével, két, szintén a sport területén dolgozó lányával, és öt unokájával töltötte ideje jelentős részét.

A pécsi sporttársadalom egy kiemelkedő alakját veszítette el.

Címkék#Papp Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!