Komló

2018.01.19. 12:00

Folytatnák a zártkerti kisebb utak felújítását

Tovább folytatná a zártkerti útjainak felújítását az önkormányzat – az egyik legrosszabb állapotban lévő szakasz rendbetételére ad be a Földművelésügyi Minisztériumhoz forrásteremtő pályázatot a város, a képviselő-testület napokban született döntése értelmében.

W. K.

A fejlesztésre tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást igényelnek. Amennyiben elnyerik a forrást, a dávidföldi zártkert szélén elhelyezkedő, gyűjtőútként funkcionáló utat korszerűsítenék, miután erről több feltáró út is nyílik – ezek számos zártkerti ingatlan megközelítését szolgálják. A lejtős út alján, a Patak utcában található vízelvezető árok egy szakaszát is felújítanák a pályázati pénzből a csapadékvizek megfelelő elvezetése érdekében. Mindezek mellett, a projekt részeként tervezik részben ezen a helyszínen, részben pedig a cseresznyáki zártkerti rész és az ottani erdő között vadkerítés létesítését is.

Mint ismeretes, lakossági igényekre reagálva több mint két éve kezdődött meg a zártkerti utak felújításának programja Komlón – a város peremén lévő ingatlanokat eredetileg gyümölcsösnek, veteményesnek és hétvégi háznak létesítették a tulajdonosaik, de ma már egyre többen állandó jelleggel ezeken a telkeken élnek. A városfejlesztési tervek kidolgozásakor az ő igényeiket is figyelembe veszi az önkormányzat, ezek alapján indult el a rekonstrukciós program: több lépésben, szakaszonként haladnak, a város saját forrásaiból tavaly is folytak munkálatok a területen. Ezek eredményeként a víztoronytól indulva már az Építők útjáig és a Gadány-hídig vezetnek a megújult szakaszok. Az önkormányzat tervei szerint néhány éven belül valamennyi rossz állapotú zártkerti útszakasz rendbetételére sor kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!