Komló

2018.09.22. 17:55

Kismamák munkába állását is segítenék

Az egészségtudatosság erősítése, a fiatalok helyben maradásának ösztönzése és a hátrányos helyzetű, a foglalkoztatásból kiszorult emberek visszavezetése a hagyományos munkaerőpiacra – ezek a komlói járásban nemrég indult szociális projekt legfontosabb célkitűzései.

Wald Kata

Nyíregyháza, 2015. július 9. Egy diákmunkás irodai kisegítõ munkát végez a nyíregyházi önkormányzat hivatalában 2015. július 9-én. A város önkormányzata és intézményei az állami diákmunka programban 146 diákot foglalkoztat egy hónapig, napi hat órában. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balázs Attila

Mint ismeretes, a 2021-ig tartó, rendezvények, továbbképzések, ismertterjesztő előadások és különféle tanfolyamok sorát tartalmazó projekt megvalósítására mintegy félmilliárd forintot nyert a járásban lévő öt települési önkormányzat – Komló, Egyházaskozár, Magyarszék, Hosszúhetény, Szászvár –. a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Komlói Kistérségi Többcélú Önkormányzati Társulás konzorciuma.

A támogatásnak köszönhetően a hátrányos helyzetű, aktív korúak foglalkoztathatóságának javításával kompetencia fejlesztésen, képzéseken, mentoráláson és további szolgáltatásokon keresztül kiemelten foglalkoznak az elkövetkezendő esztendőkben. A hátrányos helyzetű kismamákat is visszasegítenék a munkaerőpiacra, a potenciális munkáltatók részére is szemléletformáló képzést terveznek. A hátrányos helyzetű aktív korúaknak lehetőségük lesz egészségügyi tanácsadás igénybevételére is, ezzel is segítve őket az alkalmazhatóság elérésében.

A konzorciumi partnereken túl további tagtelepüléseken is megvalósulnak közösség- és egészségfejlesztési programelemek – a térség háziorvosainak és védőnőinek javaslatai alapján több elemre épülő egészségfejlesztési programokra kerül sor, a közösség egészségkultúrájának fejlesztése által.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!