Siklós

2018.07.23. 16:10

Közösen jobban működhet a gazdaság

Olyan összefüggő fejlesztések valósulhatnak meg, melyek a térség hátrányainak csökkentése mellett az értékesítés biztonságát, a helyi termékek piacát erősítik.

Wald Kata

Berkenye, 2011. július 11. Egy férfi pakolja a málnával teli ládákat a berkenyei Faluszövetkezet átvevõhelyén, Berkenye közelében. Az idõjárás miatt várhatóan több málnát takarítanak be Nógrád megyében, mint tavaly, a gyümölcs minõségét azonban csak közepesnek értékelik szakemberek. MTI Fotó: Komka Péter

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 4 partnerével nyújtott be pályázatot a Dél-Baranyai Határmenti Települések LEADER HACS „Térségi üzleti típusú együttműködések” c. pályázati felhívására.

A Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete LEADER akciócsoport területén a turizmus jelenti a gazdaság húzó profilját. Ehhez kapcsolódó helyi termék- és szolgáltatásfejlesztéssel lehetne a térség gazdaságát, ezzel együtt perifériális településeit fellendíteni.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fejlesztések pontszerűek, a gazdasági élet szereplői nem vagy csak felületesen ismerik egymást. Ezt a problémát felismerve a kamara konzorciumi partnereivel – Harkányi Turisztikai Egyesület, Villány-Siklósi Borút egyesület, Tenkes Borvidék Fejlesztő NKft., Vajszlói Ormánsági Ipartestület a projekt keretében új gazdasági kapcsolatokat alakítanak a szereplők között.

Olyan összefüggő fejlesztések valósulnak meg, melyek a térség hátrányainak csökkentése mellett az értékesítés biztonságát, a helyi termékek piacát erősítik. Így a versenyhátránya csökken, a térségben megtermelt helyi termékek, szolgáltatások iránti növekvő kereslet fejlődést, termékbővülést eredményez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!