pihenés

2018.01.16. 16:30

Negyvenezerrel több fürdőző érkezett tavaly Harkányba

Zs. K.

Tavaly 41 ezerrel többen fürdőztek Harkányban, mint a korábbi évben. Január elsejétől december 31-ig összesen 546 ezer vendég lépte át a strand- és gyógyfürdő kapuit, a 2016-os 505 ezres összvendégszámot tehát 8,1 százalékkal sikerült megemelni az elmúlt évben.

Szilágyi Tibor, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. pénzügyi igazgatója abban bízik, hogy az ősszel átadott Gyerekvilág és gyerekmedence, valamint a jó ütemben megvalósított további fürdőfejlesztések erre az évre is hasonló növekedést hoznak a vendégforgalomban. Hozzátette, 2018-ban talán a 600 ezer főt is elérheti a Harkányban fürdőzők száma.

A tervek szerint idén a fürdőfejlesztés második ütemében k​ét – egy szabadtéri és egy fedett – medencét alakítanak ki, így a vendégek számára a téli hónapokban is elérhetővé válik az élményfürdőzés. Több wellness és élményelem, két beltéri csúszda, sodrófolyosó, mászófal, családi csúszda, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok, hidromasszázsfülke, ugráló hely is szerepel a terveken.​​ A munkálatok tavasszal kezdődnek. A beruházás a kormány fürdőfejlesztés céllal nyújtott 1 milliárd összegű támogatásából valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!