Pécs

2018.02.20. 17:30

Retextilből készült el a különleges térkép

A megyeszékhely embernagyságú, mozaikszerű várostérképét készítették el a Retextil Alapítvány munkatársai. Negyvenen dolgoztak rajta, elkészítése közel egy hónapot vett igénybe.

Zsigmond József

– Külső ötlet volt. Néhány éve megkerestek Mosonszolnokról, hogy közösségfejlesztési céllal készítsük el a falu térképének szövött-horgolt mását – mondta Thiesz Angéla, az alapítvány vezetője. – Ez az alkotás, mondhatnám, a retextil egyik csúcsa – tette hozzá mosolyogva.

Egy nemzetközi projektben, az ArtCyclingban vettek részt tavaly, melynek egyik célja, hogy a társadalomba vezessék vissza a perifériára szorult embereket az újrahasznosító művészet segítségével. Jelenleg az alapítvány ennek a projektnek a zárókiállítására készül. Így merült fel Thiesz Angélában az az ötlet, hogy milyen szép közösségi munka lenne, ha a város térképét készítenék el retextilből.

Tavaly év végére el is készültek a sokszínű falitérképpel, Báliccsal, Pataccsal, Kertvárossal, és a havi-hegyi-templom sem maradhatott ki. A kiállítás időpontja biztos, április 10-e, a belvárosi helyszín még bizonytalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!