Szentlőrinc–Pécs

2018.01.21. 14:30

Segítenek idén is a pénzügyekben

 Továbbra is segíti a pénzügyekben való eligazodást az a kihelyezett tanácsadás, amely Szentlőrincen ezentúl is havi rendszerességgel lesz elérhető.

N. L.

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete által működtetett Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat munkatársai legközelebb január 23-án települnek ki pécsi székhelyükről Szentlőrincre, ahol a Művelődési Központban várják a megkereséseket 10-től 16 óráig. A téma ezúttal a fogyasztók lehetőségei a pénzügyi szolgáltatássokkal kapcsolatos panasz esetén, de korábbi alkalmakon szó esett az eladósodás kockázatairól, az év pénzügyi tervezéséről és megtakarítási tippekről is.

A Magyar Nemzeti Bank által működtetett pénzügyi fogyasztóvédelmi hálózat célja, hogy független, díjmentes, hozzáértő tanácsadó szolgáltatást nyújtson a pénzügyi kérdések, panaszok esetén. Az előadások később is folytatódnak, már február 6-ra és 20-ra, valamint március ugyanezen napjaira is meghirdették a konzultációs lehetőségeket. Az alkalmanként 6 órás, tájékoztató előadásokkal induló alkalmakon arra is lehetőség van, hogy az ügyfelek személyes tanácsadást is kapjanak.

A hálózat munkatársai segíthetnek pénzügyi panaszok, például hitellel vagy biztosítással kapcsolatos problémák esetén a kapcsolatfelvételben a pénzügyi intézménnyel, elkészíteni a hatásos és szakszerű panaszlevelet. A közreműködésükkel készíthetnek az ügyfelek a Pénzügyi Békéltető Testület eljárásának megindításához szükséges kérelmet, vagy megalkotni egy pénzügyi fogyasztóvédelmi eljárás megindításához szükséges kérelmet, vagy éppen méltányossági és egyéb beadványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!