Bogád

2018.03.04. 16:30

Sok helybeli életét könnyítheti meg a gyógyszerek kiszállítása

A megyében több községben is problémát jelent, hogy patika hiányában a betegek csak a megyeszékhelyen tudják kiváltani gyógyszereiket.

T. V.

Komárom, 2015. június 3. Érdeklődők szűrővizsgálaton vesznek részt egy kamionban kialakított mobil szűrőállomáson a XII. Országos Patikanap megnyitójának helyet adó komáromi Balzsam Gyógyszertár előtti téren 2015 június 3-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az idős, vagy mozgásban korlátozott betegek számára a városba jutás sokszor nehézkes. Néhány községben úgy oldják meg a problémát, hogy a falugondnok váltja ki az idősek gyógyszereit. Máshol szomszédok, ismerősök segítenek a rászorulóknak, több faluban pedig szomszédos gyógyszertár vállalja a gyógyszerek kiszállítását.

A  napokban Bogádon is elérhetővé vált a gyógyszerkiszállítás. A községben nincs patika, a betegek eddig Nagykozárban vagy Pécsen tudták kiváltani a felírt gyógyszereiket, így az új szolgáltatás nagyban megkönnyíti életüket. A vényköteles és a vény nélkül kapható gyógyszerek és vitaminok kiszállítását a Hunyor patika vállalta. A betegek a gyógyszerrendelést telefonon, e-mailben, vagy a háziorvos várójában kihelyezett postaládába dobva adhatják le. A megrendelt gyógyszereket a betegek az orvosi rendelőben vehetik át. A kiszállításért a gyógyszertár fuvardíjat nem számít fel, a jövőben várhatóan Romonyára is szállítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!