Pécs

2018.10.16. 09:40

Száz nehéz sorsú diák kap jegyet a koncertre

A Baranya Megyei Önkormányzat, összefogva az Arany János Tehetséggondozó Programot koordináló Leőwey Klára Gimnáziummal és Rákász Gergely koncertorgonistával, különleges lehetőséget biztosít a program diákjai számára.

T. V.

A művész ugyanis száz jegyet ajánlott fel október 25-én a pécsi Zsinagógában rendezendő interaktív látványkoncertjére. A programban részt vevő gyerekeken kívül több más, nehéz sorsú tehetséges gyermek is meghívást kap. Az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, nagyon fontosak számára a megyében élő tehetséges gyerekek, őket szeretnék minden formában támogatni. Emiatt is kapják a lassan húsz éve működő programban részt vevő hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek a jegyeket.

A Lords of the Organ koncertsorozat a hangszer legnagyobb szerzőit és örök életű műalkotásaikat állítja színpadra. Rákász Gergely hangsúlyozta: a látványkoncertek arról szólnak, hogy először elhangzik szóban, hogy mi fog történni, és erre segít rá a vetítés. Ugyanis a művész egy festőt kér fel, hogy illusztrálja a zeneművet, ezt láthatják majd a diákok is Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!