Baranyai körkép

2018.06.23. 11:00

Több változást is elrendelt a püspök

Augusztus elsejével több személyi és területi változtatást rendelt el Udvardy György pécsi megyés püspök.

Zsigmond József

Az új püspök legfőbb feladata az egyházmegye megismerése lesz (fotó: Löffler Péter)

Varga László kanonok, plébánost egészségi állapotára tekintettel felmentette a Pécs – Szent Ferenc-plébánia vezetése alól. Horváth Imre vajszlói plébánost, egészségi állapota és személyes kérése miatt szintén felmentette plébánosi beosztása alól, egyben a vajszlói plébániát a görcsönyi plébániához csatolta.

Kövesi Ferenc pécs-gyárvárosi plébánost a későbbiekben létrehozandó új kertvárosi plébánia szervezőlelkészének nevezte ki. Nyúl Viktor magyarszéki plébánost felmentette plébánosi hivatala alól, és püspöki helynöki minőségben pasztorális helynökké nevezte ki.

Rosner Zsolt abaligeti plébániai kormányzót, jelenlegi megbízatását megtartva, kinevezte Magyarszékre plébánosnak. Nagy Norbertet plébánosnak nevezte ki a pécs-gyárvárosi és a bogádi plébániára, egyúttal megbízta a Néri Szent Fülöp Katolikus Iskolában a püspöki biztosi feladat ellátásával. Dohány Zoltán siklósi plébánost a Pécs – Szent Ferenc-plébániára, Simon-Wagner István szászvári plébánost Siklósra helyezte át, Vida Zsoltot Szászvárra küldte plébániai kormányzónak.

Battonyai János káplánt a Pécs – Jézus Szíve plébániáról Mohácsra helyezte át a püspök. A római tanulmányait befejező Berecz Tibort a Pécs – Jézus Szíve plébániára, Lápossy Pétert a Pécs – székesegyházi plébániára küldte káplánnak. Emellett megbízta Berecz Tibor káplánt az ifjúsági referensi, Dohány Zoltán kanonok, plébánost a kórházlelkészi, Lápossy Péter káplánt a Szent Mór Iskolaközpontban iskolalelkészi feladatok ellátásával. Június 16-tól Darnai József Ágoston villányi plébánost, eddigi szolgálata megtartása mellett, kinevezte az egyházmegye horvát referensévé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!