Olvasói levél

2018.09.23. 16:55

Tönkretette a kiskertet a fűnyíró munkás

Letarolt egy kiskertet egy munkás Pécsett, a virágágyást gondozó idős ember tehetetlenségében sírva fakadt.

DN

Fotó: pixabay.com

Az Építők útja–Gosztonyi utca által határolt területen hétfőn délelőtt füvet nyírtak – először motoros gépekkel, a kettő közül az egyiket a rajta ülő munkás dodzsemnek használta – számolt be az esetről egyik olvasónk. Olyan helyen körözött vele, ahol fű nem is volt, hatalmas port vert fel, a járdára is felhajtott és a trafóházat körbe-körbe motorozta. Jelentős hangerővel bíró szórakozása nagyjából 45 percig tartott. Utána jöttek páran fűkaszákkal – olvasható a szerkesztőségünknek írt levélében.

Én 46 éve lakom a társasházban, 20 éve gondozom az előtte lévő virágágyást. Megdöbbenve láttam, hogy az egyik fiatalember fülhallgatóval a fején, zenét hallgatva, tánclépésben odament a kiskerthez és nekiesett. Tövig kiirtotta a virágaimat. Kétségbeesve kiabáltam le neki, de ő a zajtól, és a fülén lévő zenétől nem hallotta. Idős ember lévén leszaladni nem tudtam, elkeseredésemben sírva fakadtam. Hisz sok pénzem és munkám van abban, hogy szép legyen a környezetünk.

A vásárcsarnokban szoktam a virágokat beszerezni, és unokám is sokszor segédkezik nekem a kertészkedésben – ezért még inkább fájdalmas számomra, hogy tönkretették a kiskertünket. Mert most mindez kárba veszett, szerintem ez szándékos rongálás. Hisz a fiatalembernek látnia kellett, hogy az nem gaz, hanem virág. Hívtam panaszommal a városüzemeltetési csoportot, de nem tudtak segíteni. Megadtak egy másik telefonszámot, ám ott senki nem vette fel a kagylót. Kinek tehet vajon ilyen esetben panaszt az ember? Azt se értem, hogy ezeket a munkákat miért nem ellenőrzi, irányítja hozzáértő szakember! Nagyon elszomorít, ami történt.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!