irodalom

2018.04.05. 10:30

Újraélesztették a gyermekfesztivált

Csaknem 30 iskola 77 diákja jelentkezett hazánk különböző pontjairól és az országhatárokon túlról a siklósi Batthyány Kázmér Általános Iskola által szervezett nemzetközi irodalmi gyermekfesztiválra, amelyet a közelmúltban rendeztek meg.

Zs. K.

Lélektől lélekig – Tóth Árpád művének címe adta a versmondó-találkozónak a nevét, amely igazi versünnep volt, ahol nem a helyezésekért folyt a versengés, hiszen mindenki arany, ezüst, bronz minősítéssel, ajándékokkal, és egy kedves emlékkönyvvel tért haza. A szakértő zsűri tagjai közül a záróünnepségen Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke nagyon színvonalasnak ítélte a rendezvényt, és reményét fejezte ki, hogy jövőre megrendezik a tizedik fesztivált is. Korábban – 2004 és 2011 között – hét hasonló fesztivált rendezett az iskola, majd a szervező tanárok nyugdíjba vonulása miatt a folyamat megszakadt. Az idén viszont éppen ők öten (dr. Schmidt Henrikné, Matisáné Klement Julianna, Banáné Gyuró Julianna, Ferencz Jenőné, és a gimnázium volt igazgatója, Bakóné Aradi Éva) élesztették fel újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!