magukra vállalták

2018.01.17. 10:27

Visszavette a temetőt az önkormányzat

Saját kezelésében működteti ez évtől a helyi temetőt Szentlőrinc önkormányzata. Korábban pályázatot írtak ki vállalkozások számára az üzemeltetésre, de végül a város maga vállalta fel, hogy gondozza a város északi határában található sírkertet.

N. L.

Koltai Péter polgármester tájékoztatása szerint a város nem látta szükségesnek egy cég létrehozását, a meglévő szervezeti kereteken belül oldják meg az üzemeltetési és adminisztrációs feladatokat. A temetkezési szolgáltatásokat továbbra is az erre jogosult és szerződött vállalkozások végzik, a sírhelyek megváltásának ügyintézését azonban már az önkormányzati hivatalban lehet végezni. A temetőben továbbra is gondnok teljesít szolgálatot.

A város a temető átvételét követően a terület rendezettebbé tételét, a sírhelyek közti közlekedés feltételeinek javítását tűzte ki célul. Meg kell oldani elsősorban a zöldterület teljes bekerítését, mert a nyugati és északi oldalon jelenleg nem védi kerítés a temetőt. A bejárat felőli oldalon is rendezettebb megjelenést szeretnének kialakítani, de máshol is szükség lehet például a túlnőtt növényzet visszavágására. Több része is van a területek, ahová nem vezet épített járda, ennek pótlását a már tavasztól elindítani tervezett munka oldhatja meg. A munkálatokat közfoglalkoztatottak bevonásával kívánják elvégezni, a fejlesztéseket az ügyfelektől befolyt bevételekből tudják fedezni. A díjak tekintetében nem terveznek emelést a korábbi évekhez képest, sőt a jövőben a polgármester szerint igyekeznek csökkentést is elérni.

Szentlőrinc vezetője úgy fogalmazott, a városhoz méltó környezet és szolgáltatási szint kialakítása a cél. Koltai Péter hozzátette: más településekkel való egyeztetés után döntöttek úgy, hogy mivel a város a kötelező feladatait az elérhető források segítségével el tudja látni, lehetőségük adódott a temető üzemeltetését felvállalni és a beérkező bevételeket száz százalékban fejlesztésekre fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!