KESZTHELY

2018.04.28. 17:29

Taroltak a Helikonon a baranyai iskolások

Az elmúlt hétvégén tartották Keszthelyen a tehetséges dunántúli középiskolások versenyét, a Helikont.

T. V.

Keszthely, 2018. január 7. A keszthelyi Festetics - kastély mûemlék épülete. A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedõ jelentõségû mûemléke. Építése még a 18. század közepén kezdõdött el, Christoph Hofstadter építész vezetésével. Az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bõvítés után nyerte el végleges barokk stílusú formáját. A 42 hektáros park természetvédelmi terület. Több különleges fafajta található benne,melyeket még Festetics György idejében ültették. A kastély minden évben több kulturális eseménynek ad otthont. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Faludi Imre

A háromnapos rendezvényen több baranyai iskola tanulói szerepeltek kiemelkedően. Nagy sikert aratott a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium néptáncegyüttese, felkészítő tanáruk, Filákovity István különdíjban részesült. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium Laudate fiúkara kamarakórus kategóriában lett a legjobb.

A mozgásművészet és modern tánc – csoport fődíjasa a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tánccsoportja lett. A színjátszás kategória fődíját is a Pécsi Müszi hódította el. Néptánc szóló és kamara kategóriában Orsós Krisztián a Zsolnay Vilmos Szakgimnázium diákja lett fődíjas. Mozgókép és multimédia kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium tanulója, Gelencsér Zsombor György volt a legjobb.

Jurisits Tamás, a pécsi Szent Mór Katolikus Gimnázium tanulója a könnyűzene és ének – szóló és duó kategória fődíjasa lett. Komolyzene szólóének kategóriában Berg Kiarát, a Pécsi Művészeti Gimnázium tanulóját találták legjobbnak. Az irodalmi alkotások kategóriában pedig a Leőwey Klára Gimnázium diákja, Csoboth Dorka vehette át a fődíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában