zene

2018.06.16. 08:33

Ismét Mohács lesz a tamburások fővárosa, jön a fesztivál

A tamburamuzsika Mohács zenei életében jelentős szerepet játszik – örökségét az idők során kialakult, többnyire kedvtelésből zenélő zenészdinasztiák ápolták és ápolják a mai napig.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

A tamburazene Mohács egyik legismertebb „exportcikke”

Napjainkban öt-hat együttesben mintegy ötven zenész játszik Mohácson. Az ő dédelgetett álmuk valósult meg sokak összefogásával és támogatásával 2007-ben, amikor első alkalommal rendezték meg a Mohácsi Tamburafesztivált.

A rendezvény egy mohácsi tamburás, Apró Zsófia ötlete volt, aki azért szorgalmazta egy önálló fesztivál létrehozását, hogy méltóképpen lehessen ünnepelni és népszerűbbé tenni a zenei hagyományt. Az idén már a tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztiválnak csakúgy, mint a korábbi években, a Schneider Lajos néptanító-muzsikusról, a mohácsi népdalkincs összegyűjtőjéről elnevezett művészeti iskola ad otthont. A koncertek szombaton délután négy órakor kezdődnek a „Slami„ nagyszínpadán, ahol ezúttal is lesznek helyi és vendég zenekarok. Az érdeklődők ingyenesen hallgathatják végig az előadásokat – rossz idő esetén a művészeti iskola nagytermében lesznek a koncertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában