Turisztikai attrakció kerestetik

2018.09.21. 11:50

Versenyben van a Zrínyi Vár

A szigetvári Zrínyi Vár is részt vesz a szallas.hu versenyén, az Év turisztikai attrakciója kategóriában.

T. V.

Fotó: Laufer László

Az országgyűlés által 2016-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított vár jelenleg a nyolcadik, így a támogató szavazatokra szüksége van.

A tavalyi versenyben, szintén ebben a kategóriában a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed a második helyen végzett, a voksoknak köszönhetően remélhetőleg idén is lesz baranyai attrakció dobogós helyen.

Zrínyi Miklós hősi halálának kultuszhelye a város legszebb ékköve. A vár alaprajza a többszöri átalakítás ellenére még ma is jellegzetesen képviseli a XVI. századi földvárak típusát.

Az északi oldalon kazamaták húzódnak, melyeket a törökök elvonulása után építettek. A vár évszázados fái alatt sétálgatva a látogatókat megérinti a régi idők szele.

A várudvarban találjuk az országban egyedülálló, Szulejmán szultán dzsámiját. A dzsámival közös tető alá hozott nyári kastélyban 2015-ben nyílt kiállítás, mely a várháborúk korát mutatja be. Szavazzunk tehát Szigetvár ékkövére!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában