siker?

2019.02.13. 14:00

A kórus újra meghódítja ezen a nyáron az Egyesült Államokat

Másfél éve a Pannon Gyermekkar Schóber Tamás vezetésével már letette a névjegyét a New York-i Carnegie Hallban, most pedig egy hatalmas tengerentúli turné következik.

Mészáros Endre

A háromhetes körút több kanadai és amerikai nagyvárosba vezet, s összesen húsz alkalommal lép fel a PTE Pannon Gyermekkar.

A meghívást a 2015-ös pécsi Europa Cantaton kapta az együttes a világ egyik kiemelt kórusfesztiváljára, a Montana állambeli Missoulába, s ehhez kapcsolták a többi állomást. A PTE Pannon Gyermekkarról fontos tudni, hogy mindössze három és fél éve működik, egy éven át pedig csak gyakoroltak, mielőtt a közönség elé álltak. Ma már 70 mű van a repertoárjukban, és külön utánpótláscsapatot nevelnek 4–9 éves gyerekekből.

A gyermekkar és Schóber Tamás kapott erre az évre a tengerentúlról egy rendkívüli felkérést is, fél éven át benne lettek volna egy Broadway- produkcióban, mely bejárja a világot. Ezt azonban nem fogadták el, miután a 10–16 év közötti gyerekeket nem lehet a szülőktől és az iskolától ennyi időn át távol tartani. Amire viszont igent mondtak, az a Missoula Kórusfesztivál. Missoula város a Yellowstone Nemzeti Park közelében fekszik, és több évtizede rendeznek itt kórus világfesztivált.

A pécsiek 2019. július 10-én repülnek el a kanadai Calgaryba. Ott és Vancouverben is koncerteznek, aztán Missoulába buszoznak, ahol négy nap alatt 12 programon szerepelnek. Innen Seattle-be mennek, majd San Franciscóba repülnek, ahol újabb két fellépésük lesz. Ezt követően újra buszra szállnak és Los Angelesben adnak két koncertet. Ezután Clevelandbe repülnek énekelni, végül New Yorkba megy a gép újabb szereplésre, és augusztus 1-jén indulnak haza.

Szerepeltek Mága Zoltán koncertjén

A PTE Pannon Gyermekkar kilép időnként a klasszikus kórusvilágból. A Mystery Gang együttessel például Elvis Presley-t idéző lemezfelvételt készítettek, amit aztán eljuttattak Memphisbe és Los Angelesbe is. Legutóbb pedig fontos szereplői voltak Mága Zoltán újévi nagykoncertjének a Budapest Arénában. Nem akármilyen rendezvény volt ez, a gyerekeknek több mint tizenháromezer ember előtt kellett énekelniük. A hegedűművész egyébként egy közös pécsi alkalmi koncertjük során figyelt fel a kórus különleges hangzására. A gyermekkart 2018. december közepén kérte fel az újévi koncertre és a kórus két hét alatt készült fel a nagy eseményre.

Így áll föl most a nagy énekescsapat

A Gyermekkar tagjai: Barta Zsófia, Berényi Boglárka, Bogos Boglárka, Divéki Marcell, Dobra Viktória, Emődy Kata, Fazekas Bíborka, Fazekas Kincső, Fehér Júlia, Fenyősi Adél, Fodor István Mátyás, Gaszner Máté, Husznai Marcell, Jakab Eszter, Kecskés Emma, Keresztes Kira, Keresztes Kitti, Kis-Gombár Blanka, Kovács Anna Zsófia, Kovács Emma, Kovács Kitti, Kurta Emma, Lachner Ádám, Lipcsei Sára, Lipcsik Kata, Marton Lehel, Márton Luca, Mezővári Luca, Nyuschal Szonja, Papp Krisztina, Pesti Kinga, Rigó Anna, Sebestyén Virág, Szatyor Mátyás, Szeifer-Tóth Viktória, Tamás Eszter, Tamás Júlia, Telek Samu Álmos, Turcsics Tamás és Vörös Géza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában