szezonkezdet

2019.08.27. 11:30

Gazdag új évadra készül a Bóbita

Tegnap rendezték meg a Bóbita Bábszínház évadnyitó ünnepségét. A társulat tagjait és a meghívottakat Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója köszöntötte, majd összefoglalta a 2018/2019-es évad eredményeit.

Zs. K.

A bábszínház 266 előadást tartott, melyből 200-at helyben, 66-t pedig külső helyszínen, ezek közül is 14 előadást külföldön mutattak be. A Ludas Matyi a 14. Magyarországi Bábszínházak Találkozóján nagy szakmai sikert aratott, ugyanis a színikritikusok beválasztották a három legjobb gyermek-ifjúsági előadás közé.

Ezen kívül a Torzonborz 2. – Torzonborz visszatér című előadás a Zágrábban megrendezett nemzetközi bábfesztiválon, a PIF-en, valamint a kolozsvári Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválján is díjazott lett. Előbbin a zsűri a virtuóz animációért járó díjjal ismerte el a társulat összjátékát, a Puck Fesztiválon pedig a legjobb díszlet és előadás­zene hozott hatalmas sikert a pécsi bábosoknak.

A következő évad első bemutatójára október 12-én kerül sor, amikor is A lilahajú tündér című bábelőadást mutatják be. A darab érdekessége, hogy az egyik társulati tag, Czéh Dániel kisfiának történetéből íródott. A Ki lakik az asztal alatt? csecsemőszínházi előadást január 25-től játsszák, a francia népmeséből írt A Hollókirály című előadást pedig márciustól mutatják be. Az idén sem maradnak el a vendégelőadások, a Párnamesék című csecsemőszínházi előadást már játsszák, a Sárkányölő Sebestyén című előadás pedig januártól kerül a nagyközönség elé. Emellett természetesen a korábbi évadok előadásai közül számos darabot műsoron tartanak.

Elismerések

A színházigazgató az elmúlt évad eredményei mellet a személyes sikerekről is beszélt. Nagy Kovács Géza bábkészítő-tervező az államalapítás ünnepe alkalmából a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta meg, maga Sramó Gábor igazgatót pedig a város februárban Victor Vasarely-díjjal tüntette ki. A társulat tagjai egyben tegnapi évadnyitón köszöntötték születésnapja alkalmából Vadon Judit bábszínésznőt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában