nem bírta tovább

2020.10.12. 18:57

Harminc év után megszólalt a lelkiismerete a pécsi tolvajnak

Nem bírta el a terhet az az olvasó, aki a nyolcvanas években lopott el egy könyvet egy pécsi könyvtárból. Most levelet küldött, benne a könyvvel és a bocsánattal.

bama.hu

Egy különleges levelet " target="_blank" rel="noopener noreferrer">kapott nemrégiben a pécsi Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtára. A levélíró azzal kezdte: Szeretnék Önöktől bocsánatot kérni. A 80-as években elloptam egy könyvet a pécsi megyei könyvtárból, ezt most visszaküldöm.

A könyvtár lefotózta a levelet és a könyvet is amit, most visszaküldött a olvasni vágyó tolvaj. A könyv Horace McCoy: A lovakat lelövik, ugye?

A könyv cselekménye az Egyesült Államokban játszódik 1935-ben egy tengerparti nyaralóhelyen. Egy több hétig tartó kegyetlen, gladiátori küzdelem résztvevője a kisregény két fiatal főhőse: Robert Syverten és Gloria Beatty. Az olvasmányból filmet is készítettek Sydney Pollack rendezésében. A produkciót kilenc Oscar-díjra jelölték, melyből egyet megnyert legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

A filmet magyarországon 1972. február 24.-én mutatták be a mozik feliratosan, szinkronizáltan pedig 1980. augusztus 19-én mutatta be a Magyar Televízió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában