Eurakvilo Alkotói Pályázat

2020.10.19. 18:15

Nemes célokkal nyílt különleges tárlat a Civil Közösségek Házában

Szívszorító és egyben felemelő gondolatok járják át az embert, ha megnézi az Együtt című tárlatot, melyet az Eurakvilo Alkotói Pályázat nyertes műveiből állítottak össze. A tárlat a Civil Közösségek Háza Pince Galériájában látható.

Mészáros B. E.

Idén tavasszal hirdette meg országos művészeti pályázatát az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány, melynek legfőbb célja a dél–dunántúli rosszindulatú daganatos és leukémiás gyermekek, a pécsi gyermekonkológia támogatása. A pályázat aktualitását pedig a koronavírus okozta összetartozás-érzésen túl az adta, hogy észrevetesse a különböző élethelyzetekben megélt pillanatok fontosságát.

A felhívásra több mint 100 pályamű érkezett az ország minden tájáról, köztük nem egyet neves festő készített, továbbá érintett gyerekek vagy szüleik, valamint tehetséges ifjú alkotók, illetve kisiskolások. A többfordulós alkotói verseny nyertes műveinek kiállítása most a hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából október 12-én nyílott meg a Civil Közösségek Házában. Itt egyes képek adományért megvásárolhatók, a bevétel pedig a kezelések minőségén és a betegek komfortérzetén javíthat a pécsi gyermek­onkológián.

Ez az osztály egyébként a hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyike, ahol évente 30-40 Dél-Dunántúlról érkező, újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. Az Euroakvilóról pedig nem árt tudni, hogy térítésmentes otthoni gyermekhospice-szolgálatot is ellát, illetve gyászfeldolgozó csoportként is igyekszik a családokat segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában