Szépkorúak

2020.12.15. 19:30

Aktívan részt vesznek a kulturális életében a mislenyi nyugdíjasok

Negyedszázada működik a városban a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesület.

Zs. J.

Forrás: KNYEE

A történetük 1995-ben kezdődött, mikor harminc időskorú úgy döntött, közösséggé formálódik. Az elképzelésüket tett követte, négy évvel később a klubból egyesület lett.

– Huszonöt éve Kozármisleny akkori vezetői befogadtak bennünket, fontosnak tartották a bölcsek közösségét.

Kerestük és megtaláltuk azt az utat, melyet azóta is járunk. Elsősorban itthon vagyunk otthon szeretett városunkban. Bíztak és bíznak bennünk a város vezetői, érezzük megbecsülésüket – így emlékezett és köszönte meg az elmúlt negyedszázadot az egyesület elnöke és egyben városi képviselő, Tarcsay Gyöngyvér közösségi oldalán.

Szívükön viselik a közösség tagjainak érdekeit, s naprakész információkkal látják el őket. Különösen odafigyelnek az egyesület tagjainak tehetséggondozására. 1998-ban megalakult a Melódia ének­együttes, népdalokat, műdalokat, operettet, musicalt énekelnek.

Az évek során az ének­együttes számos hazai és külföldi településen lépett fel. Az egyesület Cantica Nova kórusa idén a tizedik kórustalálkozóját szervezte. Hat éve alakult meg a „Rongyláb nagyik” tánccsoport, Pódium körük körbeöleli a verset szeretőket.

– Kirándulásokat, s a korosztályt érdeklő előadásokat is szervezünk. Három éve újragondoltuk külkapcsolatainkat, három megye kézfogójára hívtuk a szomszéd megyék szépkorú közösségeit. Az idei év vírushelyzete merőben átalakította életünket, mi is online módra kapcsoltunk – közölte Tarcsay Gyöngyvér.

A magyar költészet napján az interneten adták elő a verseket, melyeket otthonaikban rögzítettek.

Gasztronómiai sorozatot indítottak, „Mit főztem ma?” címmel, megszervezték a „Hogy vagy?” telefonos láncolatot. Nyáron – a korlátozások feloldása után – száz papírtulipánt helyeztek el a városháza előtt.

A vírus első hullámában végzett online programjukra az országos szakma is felfigyelt. Az önkormányzattal együtt megfogalmazott közös pályázatukat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége az előkelő második hellyel jutalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában