Emmausz

2021.03.01. 14:30

Fotókon elevenedik meg a múlt Bólyban

Az Emmausz-kiállítás anyaga újabb paravánokkal bővül.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Bő egy hónap múlva húsvét – Bólyban az év egyik legnépszerűbb vendégváró programja a húsvéthétfői Emmausz-járás, amikor is a település határában lévő pincesoron szomszédolnak rokonok, ismerősök – az egyedi bólyi népszokás 2011-ben felkerült a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére.

A koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt a húsvéti bólyi programok szervezése még csak az előkészületi fázisban tart, az azonban bizonyos, hogy idén is megrendezik a különleges szabadtéri fotókiállítást a Batthyány téren, „A mi Emmauszunk” címmel. A több mint százéves hagyományról ugyanis rengeteg fotó készült az évtizedek alatt – a múlt tablókon elevenedik meg, a képeket a bólyiak és a városba érkező vendégek is előszeretettel nézegetik minden évben, ismerős arcok után kutatva.

Idén a Bólyi Német Önkormányzat támogatásának köszönhetően két új paravánnal, azaz tíz fotóval bővül a kiállítás anyaga – a tárlat a Batthyány téren március 24-én nyílik meg és április 7-ig látogatható, a hatályos járványügyi szabályok betartásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában