teátrum

2021.05.04. 16:33

Készülődik végre a Pécsi Nyári Színház

Idén a Családi Színházi Fesztivált a PNSZ-ben már nem tudják megrendezni, a továbbiakban pedig az a terv, hogy egy minden korosztálynak szóló, szórakoztató előadásokat felvonultató találkozó veszi át a helyét, miután idéntől nem jön már közvetlenül utána a Pécsi Országos Színházi Találkozó.

Mészáros B. E.

20200406 Pécs Pécsi Nemzeti Színház fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Forrás: MW

Fotó: Havran Zoltán

A Pécsi Nyári Színházat viszont a szokásos formában és méretekben idén is megrendezik a Káptalan Úti Szabadtéri Színpadon július 15-től augusztus 19-ig, tudtuk meg Vidákovics Szláventől, a játékok művészeti vezetőjétől. A színházi előadássorozat előtt és azt követően pedig ismét kinyit a Káptalan Kert, a korábbiakhoz hasonlóan rockkoncertekkel, Gellai Gergőék szervezésében.

Tizennyolc estén tucatnyi mű kerülhet színpadra

A Pécsi Nyári Színház ezúttal 18 estén úgy egytucatnyi előadással készül, a darabok kiválasztásáról, a finanszírozási háttérről még folynak az egyeztetések. Ugyanakkor azt is tervezik, hogy a Miniszter félrelép című vígjátékot a Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös bemutatóként fogja színpadra állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában