kodály központ

2021.05.15. 17:57

Könnyed, élvezhető előadás lesz a Kinizsi, a nép fia rockmusical

Megkezdődött a Kinizsi, a nép fia című rockmusical ősbemutatójára a felkészülés, a darabot augusztus 6–7-én láthatják a nézők a Siklósi Várban.

Zs. K.

Tavaly a várban óriási sikert aratott a produkció koncert jellegű bemutatója, ám most összeállt a színpadi mű, a Kodály Központban a napokban tartották meg az első olvasópróbákat. A mű írója Szentgyörgy­váry Péter várkapitány, zeneszerzője pedig Balásy Szabolcs. Vadkerti Imre játssza Kinizsit, emellett Beleznay Endre rendezésében olyan színművészeket vonultat fel a darab, mint Sasvári Sándor, Rudán Joe, Csengeri Attila, Götz Attila, Györfi Anna és Kusnyér Anna. A bárókat a Vivat Bacchus, az éneklő népet pedig a VoiSingers tagjai alakítják.

– Nagyon jó hangulatban telt az első próba. A Kinizsi, a nép fiát a jelenlegi körülményekhez képest monumentálisra tervezzük, és már az első olvasópróbán kiderült, hogy ez egy nagyon könnyed, vidám, élvezhető darab, vagyis olyan, mint amilyen stílust én is képviselek – számolt be Szentgyörgyváry Péter a műhelymunkáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában