Gratulálunk!

2021.05.31. 13:03

Rangos elismerést vehetett át a mohácsi Poklade zenekar

A Pro Cultura Minoritatum Hungariae elismerést kapta meg a mohácsiak közkedvelt zenekara, a Poklade.

Berta Mária (forrás: Mohácsi Újság.hu)

A nemzetiségeink kultúrájának ápolásáért odaítélt szakmai díjat dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől az együttes tagjai nevében Andrics Attila vette át Budapesten, a Bolgár Művelődési Házban rendezett ünnepségen.

A tamburazene fellegváraként is emlegetett városunkban a Tiszai György és Versendi Kovács József alapította Mohácsi Tamburaiskola növendékeiként a középiskolás éveik minden délutánját az apró zeneteremben töltve kötelezték el magukat a tamburazene szeretete mellett a Poklade tagjai. A sokac, szerb, bosnyák, makedón dallamok népzenei feldolgozását játszó együttes alapító tagja volt 2010-ben Andrics Attila, Bischof Dávid, Bóka Balázs Andor, Pávkovics István, Róka Roland, és a virtuóz tambura­prímás, Balog Tamás „Cérna”. Nem sokkal később csatlakozott Cselinácz Marko, aki ifjabb Peti Kovács István „Cini” tanítványaként sajátította el a délszláv harmonikazene alapjait, majd képezte tovább magát kiváló harmonikássá, melynek vele született látássérültsége sem szabott gátat.

– Nagyközönség előtt utoljára a Balkántransz lemezbemutatón léptünk fel a Mohácsi Kossuth Teátrumban és arra készülünk, hogy a Selyemgyár Kulturális Negyed ünnepélyes átadásán leszünk közreműködők – mondta Bóka Balázs Andor. Több hazai és külföldi meghívásuk van, és reménykednek, hogy meg is jelenhetnek majd ezeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában