pünkösdi hagyomány

2021.05.24. 11:30

Velünk együtt Palkonya is fellélegezhetett (galéria)

A hagyományos Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvény idén is elmaradt, ám a Palkonya Nyitva! kezdeményezés sikert aratott a hétvégén.

BZS

A vészjósló sötét felhők sem rettentették el a borkóstolásra vágyókat a hétvégén, megtelt a baranyai település. Vasárnapra az országos átoltottság is elérte az ötmilliót, így már maszk nélkül élvezhették a szabad levegőt az emberek. A hangulat a régi időket megidéző volt, a rendkívül jól megszervezett eseményen sokan, mégis kényelmesen szellősen vehettünk részt.

Az egyik résztvevő lapunknak kiemelte, ő bizony akkor is eljött volna borozni, ha nem lett volna rendezvény, csak akkor több dolgot kellett volna cipelni. – Ez már hagyomány számunkra Pünkösdkor, nem hagytam volna ki – mesélte nevetve.

Kedvelt közlekedési eszköz idén is a vonat volt, rengeteg embert láthattunk várakozni, vagy megérkezni a peronon. A parkolást, az autós forgalom irányítását és a polgárőrség munkáját a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület segítette. A borokat helyszínen vásárolható üvegpohárból kóstolhattuk, ami higiéniai szempontból is remek ötlet volt, valamint a Palkonyai Turisztikai egyesület munkásságát is támogattuk.

Bátran kijelenthetjük, méltóképp köszöntünk vissza a régi kerékvágásba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!