program

2021.06.17. 10:03

Ma kezdődik a Kilencfalva Fesztivál zenével, táncosokkal

2016 után ismét megrendezi a Kilencfalva Fesztivált (június 17–21.) a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület.

Mészáros B. E.

A községháza új épületében ötven helybéli tartós munkanélkülinek tartanak foglalkozásokat az önkormányzat támogatásával. A kör alakú nagyteremben december végéig az elméleti órákon, majd januártól a gyakorlatiakon folytatódik a szakács, park- és szociális gondozói szakma elsajátítása. A záróvizsgákat májusban tartják.

Fotó: DN

Ma délután Alsószentmártonban a KultúrFarm Vendégházban Kosztics László Magyar Szentek és Boldogok képzőművészeti tárlatának és Csizmadia Sándor Alsószentmártonban jártam című fotókiállításának megnyitójával, majd Cigánybállal indul a program.

Holnap Kásádon nemzetiségi kézműves bemutató és vásár lesz, ugyancsak pénteken Siklósnagyfaluban Orsós Teréz-kiállítás nyílik és roma rajzfilmvetítésre várják a közönséget.

Szombaton Drávaszabolcson népzenei és néptánctalálkozót rendeznek, Mattyon gyermekjátszóház várja a kicsiket. Emellett lesznek programok Oldon, Gordisán, Kistapolcán és Egyházasharasztiban is. A cél az, hogy a hátrányos helyzetű Siklósi kistérség kilenc területileg közel álló, sokszínű nemzetiséggel rendelkező településeinek kultúráját megismertessék.

A fesztiválon többfelé kézművesek kínálják majd minőségi portékáikat, folklór­együttesek mutatkoznak be. A fesztivált évente szeretnék a továbbiakban megrendezni, bekapcsolva a falvakat a térségi turizmus vérkeringésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában