Az ördöggel fotózkodtak

2021.06.21. 11:30

Óriási sikert hozott a gyógyvíz legendájának modern feldolgozása

Megtelt a Zsigmondy sétány szombaton Harkányban A harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendája ősbemutatójának estéjén. A műsort Villányban, Siklóson és még sok helyen láthatja majd a közönség.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Czene Zoltán

Hatalmas sikert hozott szombaton A harkányi gyógy­víz és az ördögszántotta hegy legendája című előadás ősbemutatója. A produkciót szombaton, azaz június 26-án Villányban, Siklóson pedig július 31-én nézhetik meg az érdeklődők, de Harkányban is látható lesz még, augusztus 20-án.

– Nagyon jó fogadtatást kapott az előadás, amelynek végén visszatapsolták a szereplőket, sőt az ördögöt még sokáig nem engedte el a közönség, mindenki vele akart fotózkodni – mondta Herendi Ferenc, a művelődési ház igazgatója, akinek ötlete nyomán készült a zenés-táncos produkció. S bár tartottak attól, hogy a védettségi igazolvány miatt a vártnál kevesebben lesznek, szerencsére ennek jele sem mutatkozott, a Zsigmondy sétány szabadtéri színpada körül nagyon sokan nézték az előadást.

A harkányi Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok 2020-ban sikerrel pályázott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél, az elnyert támogatásból finanszírozták a zenei produkciót, az énekesek tiszteletdíját, a jelmezeket, a digitális hátteret, illetve a tánckoreográfiát, valamint a pályázat keretében a nagyközönség számára az országban hét alkalommal LED-fallal ellátott mobil színpadon tudják bemutatni az előadást.

A produkcióban az ördög hangját Rudán Joe, a boszorkány hangját pedig Horváth Lejla adta. A mesélő Szentgyörgy­váry Péter (siklósi várkapitány), a zene, hangszerelés és szöveg pedig Szentgyörgyváry Balázs (Made in B zenekar) munkája. Az előadásban Bali Barbara koreografálásával a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai táncoltak.

A produkció népszerűsítésére Harkány, Siklós és Villány közös összefogással egy egész nyaras marketingakciót indított, amelynek keretében az előadás bemutatására egy országjáró turnét indítanak július közepétől. Szintén a három város közös promóciójának részeként egy, az előadást népszerűsítő kabrió járja majd a különböző helyszíneket, egy-egy szereplővel és hostess lányokkal. Érdemes odamenni hozzájuk, hiszen rövid játékra invitálják majd az érdeklődőket, emellett fotózkodni is lehet a jelen lévő bábuval.

A produkció ősbemutatójára egy egész estés program keretében került sor a Zsigmondy sétány szabadtéri színpadán, a Made in B zenekar, a Vivat Bacchus énekegyüttes koncertje kíséretében, majd retró diszkó vette kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában