Sárkányos

2021.08.23. 07:00

Filmforgatáson is részt vettek a siklósi lovagrend tagjai

Mozgalmasan telt a nyár a Siklósi Sárkányos Lovagrend számára, hiszen számos eseményre kaptak meghívást.

Zs. K.

Forrás: SSL

Kezdésnek megszállták a szászvári várkastélyt, ahol hadi táborral és harcászati bemutatóval varázsoltak korabeli hangulatot, majd gálamérkőzések és szakmai bemutatók, előadások keretében rendezvényt szerveztek Siklóson, Malkocs bej dzsámijánál az oszmán megszállás alóli felszabadulás 335. évfordulója alkalmából. Az érdeklődők meghallgathatták Haramza Márk, a Janus Pannonius Múzeum munkatársának az oszmán időszakról tartott előadását, majd korabeli viseletbemutatót is láthattak az ide érkezők. A siklósi könyvtár, valamint a siklósi önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvényre elfogadta a meghívást a Desdichado buhurtcsapat, a Zsold és Vér csapata, a Compagnie d’Noir képviselői, a Vándorló Történelem és a Tűz és Kard Rendje is.

A csapat több filmforgatáson is részt vett. Ezek közül az egyik az „Ősök és hősök” címen futó, a Magyar Patrióták Közössége által készített történelmi ismeretterjesztő sorozat, amely a magyar múlt nevezetes korszakainak katonáit és a korabeli mindennapi életet is bemutatja. A sorozat 10 részének Sármelléken volt az első vetítése, ahol a közönségtalálkozón is részt vettek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósult produkció elkészítésében közel háromszázan vettek részt.

Legutóbb a magas történelmi színvonalú II. Máré-vári Viadalokon vettek részt a Sárkányos Lovagrend tagjai, ahol nemcsak párviadalokat és csatákat láthatott a nagyérdemű, de betekinthettek egy uradalom mindennapi életébe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában