Aktívan töltötték a nyár végét

2021.08.30. 19:26

Minden évben nagy sikere van az újpetrei egyesület táborának

Tizenharmadik alkalommal szervezte meg táborát az Újpetrei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület a térség gyermekei számára.

Zs. K.

Fotó: Cs. T.

A tábor célja a hagyományőrzés, és az aktív időtöltés mellett az utánpótlás is a helyi tánccsoport, ifjúsági fúvószenekar, és kézműves kör számára, hiszen aki a táborban megszereti ezeket a programokat, annak van lehetősége tovább folytatni az elfoglaltságokat.

Erdeiné Csütörtök Teodóra, az egyesület elnöke lapunk kérdésére elmondta, a tábort a szülők, az újpetrei német és roma önkormányzat, a községi önkormányzat és az alpolgármester támogatásával, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő pályázati támogatásának köszönhetően rendezték meg. A kéthetes tábort általában júniusban tartják, ám most a pandémia miatt augusztusra tolódott az időpont.

Összesen 45 gyerek vett részt a napközis táborban, melyben számos hagyományápoló kézműves program, zenei előadás, kirándulás, német nemzetiségi, illetve helytörténeti előadás színesítette az egyéb szórakoztató programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában