Ajánló

2022.01.04. 14:00

Pazar vendégjátékok jönnek a pécsi Harmadik Színházban

Ilyen még nem volt! A Harmadik Színház igazgatója rendez a Pécsi Nemzeti Színházban egy olyan darabot, amit korábban száznál többször játszottak óriási sikerrel, az új előadások pedig a Pécsi Horvát Színházban láthatók. S mint Vincze Jánostól megtudtuk, a Harmadikban is igen mozgalmas hónapokra készülhetünk több fővárosi vendégjátékkal.

Mészáros B. Endre

Forrás: Laufer László

Fotó: AS

– Az évadunk első bemutatója az Ájlávjú off-Broadway musical volt, és ez a darab nagy érdeklődés mellett fut tovább. Márciusban pedig két újabb következik – tudtuk meg Vincze János igazgatótól. 

Kiderült, Moravetz Levente rendezésében láthatjuk újra Fodor Zsókát és Várkonyi Andrást, aki a Barátok köztben szerzett országos hírnevet több mint két évtizednyi játékával. Ugyanebben a hónapban pedig egy pécsi szerző, Balogh Róbert művének, a Közmagyarnak az ősbemutatója is látható. Emellett az évad végén a pandémia miatt tolódó, Testvérek című Illyés Gyula-tragédia is színre kerül. Továbbá pazar a vendégjátékok listája. 

Jelenet a Harmadik Színház Ájlávjú című darabjából

A Harmadik bérletével több ilyen színmű megtekinthető, így például a Nézőművészeti Kft. Eleven éjszaka című játéka – többek között Mucsi Zoltánnal, Katona Lászlóval és Fodor Tamással. Jön továbbá a Rózsavölgyi Szalon sikerdarabja, a Táncórák Ullmann Mónikával és Józan Lászlóval. A Nem élhetek muzsikaszó nélkül pedig a beregszászi teátrumból érkezik. És ilyen még valóban nem volt: három pécsi kőszínház összefogásával születik új bemutató. 

 

A Sóska, sültkrumplit január 14-én láthatjuk – Egressy Zoltán komédiáját a Harmadikban korábban több mint százszor előadták Lipics Zsolttal, Fillár Istvánnal és Szél Horváth Lajossal. A focibírói hármasból csak Szél Horváth maradt meg hírmondónak, és az igen aktuális tartalmú színműben a nemzetközi karrierre vágyó sípmester Lipics helyett Reider Péter lesz, míg Fillár helyére Götz Attila áll be. Elöljáróban pedig csak annyit: arról szól, hogyan gáncsoljuk be, akadályozzuk a másikat, ha az többre, nagyobb célok elérésére törekszik. 
 

A rendező is focirajongó hírében áll
Mint Vincze Jánostól megtudtuk, azért változott meg a szereposztás, mert a játékvezető egy 26 esztendős feltörekvő ifjú, ennek megfelelően kellett fiatal tehetséget találni a szerepre, és így esett a választás a Vígszínházból idén Pécsre érkező Reider Péterre. Nem mellékesen kiderült az is, hogy a rendező maga is nagy focirajongó. A sportág rendkívüli szeretetét esetében jól megalapozta nála az, hogy annak idején, még hétéves kisgyerekként látta a Népstadionban az aranycsapatot a skótok ellen, és évtizedek óta ott volt minden PMSC, s ott van minden PMFC meccsen. A Horvát Színház pedig úgy került képbe, hogy kitűnő, rendkívül jól felszerelt hely kamaradaraboknak, ideje hát, hogy erről az oldaláról is megismerjék a baranyai színházbarátok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában