Ajtót nyitnak az értékekre

2022.04.05. 11:52

Új turistabázis szolgálja a kerékpáros és gyalogos túrázókat a szigetvári állomáson

Zajlanak az események a novemberben átadott Zrínyi Zöld Túrabázis körül, mely a Szinergia Egyesület kezdeményezésére, civil összefogással és állami támogatással jött létre.

Mohay Réka

Az egyesület célja, hogy a bázis találkozási pont legyen a térség aktív turisztikai életének szereplői számára. A térségbe érkező turistáknak pedig információs központként is funkcionál a helyszín. A turisztikai főszezonban  a Szigetvár Dózsa György utca 14. szám alatti bázison már lehetőség lesz terepkerékpárok, nordic walking botok bérlésére és a zselici kalandozásokhoz szükséges információk szerzésére is. 
 

 

– Elkészültek a Dél-Zselicet behálózó bakancsos, kerékpáros és lovas túraútvonalakat bemutató térképek, melyek a Túrabázison kívül, számos helyi turisztikai és szállásszolgáltatónál elérhetőek lesznek. A fő cél a látogatók minél szélesebb körű informálása, elégedettségük növelése, a Zselic, mint komplex turisztikai termék felhelyezése az országos aktív turisztikai térképre – mondta el a Szinergia Egyesület munkaszervezet vezetője, Rajczi Román. 
Március 23-án az Aktív Magyarország Kormánybiztosság és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ szervezésében, a Szigetvári Vigadóban rendezték meg az Aktívan a Zselicben konferenciát. Nagy Csaba ország­gyűlési képviselő köszöntőjét követően Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa számolt be a Zselicet érintő fejlesztésekről. 
 

 

A délutáni program során a Szinergia Egyesület műhelyén a helyi szállás- és kerékpáros szervezetek a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség előadásában kaptak betekintést az aktuális kerékpáros-turisztikai trendekbe, informálódhattak a kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz való csatlakozás előnyeiről és lehetőségeiről. 
 

 

Az egyesület a helyi értékek minél szélesebb körű megismertetése érdekében weboldal kialakításán is dolgozik. 
– A Zrínyi Zöldút a Dél-Zselicet hálózza be, keleten összeér a Mecseki Zöldút hálózatával, északon a Sefag Zrt. által kiépített túraútvonalak hálózatába fut bele. A Zselic érintetlenségében megbújó kulturális, szakrális, gasztronómiai és természeti értékekről adatbázis készült, melyek felkerülnek a Szinergia Egyesület által kidolgozás alatt álló honlapra. Célunk egy olyan informatív, turisztikailag releváns honlap létrehozása, mely célzottan látja el az aktív kikapcsolódásra vágyó látogatókat a szükséges tudnivalókat. Ezzel is ahhoz kívánunk hozzájárulni, hogy a visszatérés vágyával zárják le zselici kalandozásukat – mondta Rajczi Román. 
 

 

A honlapon megtalálhatóak lesznek hosszabb-rövidebb, közlekedési módot és nehézségi fokozatot tekintve is a változatos körtúrák az útvonalon található látnivalókkal, turisztikai és gasztronómiai lehetőségekkel, ezzel párhuzamosan  térségi tematikus programcsomagok összeállításával is készülnek. 

Címkék#túra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában