Meg is áldották

2022.05.21. 10:24

Példaértékű összefogással újult meg a ligeti templom

A helyi közösség példaértékű összefogásának köszönhetően megújult a ligeti templom, amelyet Felföldi László pécsi megyés püspök áldott meg a közelmúltban.

Képünk illusztráció

Fotó: Laufer László

A mintegy 400 lelket számláló zsáktelepülés temploma a 2010-es évek elején vált életveszélyessé, ezért bezárásra kényszerült. A felújítás 2012-ben megkezdődött, forráshiány miatt azonban csak szakaszokban. Pályázati támogatásból első lépésként a külső munkálatokra fókuszáltak – kicserélték a templomtorony ablakainak zsaluit, renoválták az épület homlokzatát, a templom tetőszerkezetét és vízelvezetését felújították, valamint járóköveket is lefektettek. 

A templom belső megújítására pedig a közelmúltban kerülhetett sor. Mátyás Imre plébános és Vargáné Szabó Gabriella polgármester kezdeményezésére közel nyolcvan – köztük több, a faluból elszármazott – magánszemély, vállalkozók, a Pécsi egyházmegye, a magyarszéki plébánia, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Liget Község Önkormányzata állt a jó ügy mellé, és példaértékű összefogással felújították az 1841-ben a Szentháromság tiszteletére felszentelt templomot. A munkálatokban – mint például a padok festése, vagy a templomkert rendbetétele – a helyiek is segédkeztek, ezzel is támogatva a beruházás befejezését. 

A főpásztor május 1-jén, a templom megáldásakor kifejezte háláját, és példaértékűnek nevezte a falu közösségének összefogását, hiszen mindenki vállvetve vette ki a részét a munkálatokból a cél érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában