Gyereknap

2022.05.28. 09:04

Szabadulószobává alakul a könyvtárbusz

Május utolsó hétvégéje már több évtizede hazánkban a gyerekekről szól, ilyenkor a települések, városok számos érdekes gyerekprogrammal készülnek, hogy örömet szerezzenek a kicsiknek, hasonlókép lesz ez most hétvégén, május 28-án és 29-én is.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A hétvégére a pécsi Zsolnay Negyed a város legnagyobb játszóterévé változik. A két nap alatt számos Star Wars-hőssel találkozhatunk, bűvészek járőröznek a negyed falai között és mutatványaikkal nyűgözik le a kicsiket-nagyokat, de lesz extrémsport- és motoros bemutató és ígérik, igazi repülőgép is érkezik a negyedbe. Szombaton a Pirogránit Udvaron megrendezik a „Közlekedik a család” rendőrségi közlekedésbiztonsági vetélkedőjét, így kiderül, hogy ki képviseli Baranyát az országos döntőben. 
 

A tűzoltók is gondoltak a gyerekekre, hisz tudják, minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, ezért május 29-én a megye tizenegy pontján megnyílnak a tűzoltólaktanyák a gyermekek, szülők és kísérők előtt. Kilenc baranyai hivatásos tűzoltóság mellett két önkéntes tűzoltó egyesület (a Majs Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Szentlőrinc ÖTE) is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődőket. 
 

Harkányban szombaton gyermeknapi mesevonat viszi utazásra a kicsiket, majd vasárnap egy nagy gyermekzsúr kezdődik a fürdőben, lesz kinder diszkó, színházi meseelőadás, légvár, kézműves-foglalkozás és óránként cukorágyú szórja majd az édességeket. Május 28-án a siklósi várban Ribizli bohóc, a Kerek Perec társulat és a Csurgó zenekar, míg május 29-én a Pécsváradi Művelődési Központban Richard Davidson bűvészműsora ámítja el a közönséget. 
 

Vasárnap a Kozármislenyi Művelődési Központ és a környező liget mesebirodalommá alakul, ahol megismerkedhetnek a kicsik a furfangos királykisasszony történetével, kipróbálhatják az íjászatot, gombfocit, lesz vívásiskola és megtudhatják azt, mihez vezet ha a könyvtár rendszergazdája ­begurul és bosszút esküszik. 
 

Orfűn vasárnap gyermekzsibongás lesz a malomnál, Kővágószőlősön dupla csúszda, buborékfoci, óriásszínező várja a kicsiket, de számos baranyai település különböző programokkal készül az idei gyermeknapra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában