Fúvósfesztivál a terítéken

2022.06.23. 08:57

Elcsábították az ismert osztrák együttest is

A fúvósok és táncosok műsora szombaton 13 órakor kezdődik.

Zs. J.

Fotó: Huszár Márk

A Lippói Nemzetiségi Fúvószenekar tagjaiból álló Magyar-Német Kulturális Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg június 25-én a Lippói Fúvósfesztivált, melyet az idei évben a Sváb Kézművesek Napjával tesz még színesebbé.

A nap fénypontja az osztrák Tidirium együttes koncertje lesz, akik 2016-ban az ötödik dél-tiroli „böhmisch-mährisch” verseny legmagasabb, profi kategóriájában győzedelmeskedtek. A hivatásos zenészekből álló formáció fellépése európai szintű kuriózumnak ígérkezik, mely 22 nemzetiségi önkormányzat és egyéb támogatók segítségével valósulhat meg. 
A rendezvényen az osztrák együttes mellett fellép a Kaposszekcsői Fúvósok, a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a Lippói Nemzetiségi Fúvószenekar. Az ingyenes eseményen a térség sváb nemzetiség által lakott településeinek kézművesei is bemutatják termékeiket. A napot az Unterrock együttes zárja egy fergeteges utcabállal. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában