Ünnepi misét is tartottak

2022.06.06. 12:42

Táborozókat is vár majd a máriakéméndi kegyhely nyáron

Megtelt a máriakéméndi kegy­templom május 21-én, tizenegy év után ugyanis újra a Nagyboldogasszony kegytemplom adott otthont a bérmálásoknak.

Utoljára 2011-ben tartott ezen a helyszínen bérmálást Udvardy György akkori megyés püspök. 
Idén 23 fő részére szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Felföldi László pécsi püspök, az ünnepi szentmisére megtelt a kegytemplom. 

Táborozókat is várnak a kegyhelyre az idei nyáron: a kéthektáros terület, a templom parkja rendelkezésre áll – hívják fel az iskolás és egyéb csoportok, cserkészek figyelmét. Sátorozáshoz is adottak a feltételek, de a zarándokház is igénybe vehető. A terület közelében forrás és patak is található, a kegytemplom autóbusszal is megközelíthető. 

A templomhoz több irányból is érkezik turista- és zarándokút (Mária-út, Szent Márton-út), vagy vezet innen tovább a Baranyai-dombság érdekesnél érdekesebb célpontjai felé, a Pécsváradra vezető út és a környék településeit összekötő utak kerékpározásra is alkalmasak – hívja fel a figyelmet a kegyhely közösségszervezője. A környéken ezen kívül több kiemelkedő turisztikai attrakció is működik, amelyek Máriakéméndről szintén könnyen elérhetők. 
A helyszín kedvelt a cserkészek körében, de amikor van szabad hely, előzetes bejelentkezést követően szívesen látnak néhány napra gyermekes családokat, vagy bárkit, aki a helyszínen szeretné szabadidejét eltölteni. A kegyhelyen a közösségi tér április 15-től szeptember végéig vehető igénybe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában