Elindultunk a fény útján

2022.07.07. 22:55

Az időjárás is kegyesnek bizonyult, ismét részeivé válhattunk az alkotásoknak

Bár úgy tűnt, az időjárás közbeszól a Zsolnay Fényfesztivál első estéjén, a hirtelen érkező szél és szemerkélő eső gyorsan elillant, így zavartalanul élvezhették a járókelők a látványt.

Mohay R.

– Jaj, kicsim, ez annyira szép…! – mondta átéléssel egy férfi kedvesének, miközben ámulva figyelték a Szent Ferenc templom fényfestését.

A templom ugyanis virágokba borult: Borostyánkői Anna Zsófia alkotása az áprilisban elhunyt Jandó Lászlónak állít emléket, olyan virágokat megelevenítve a szakrális épület falain, amelyek a mindenkihez kedves szavakkal forduló Kórház-téri árus kertjében termettek.

A belváros utcái megteltek élettel, sokan fényképeztek, kameráztak is, fejüket kapkodva a látvány előtt. A Széchényi téren a Dzsámira komplex, zenével, szöveges betétekkel egyesített, a keleti világot idéző minták vetültek, a Jókai tér a helyszín egykori kispiaci mivoltát idézte fel.

 

A fesztivál első estéjén minden korosztály megjelent, idős házaspárok mellett gyermekes családok is bejárták a várost, s nagy számban érkeztek külföldi turisták és egyetemi hallgatók is. Találkoztunk jordán, amerikai, spanyol, olasz, kínai és német járókelőkkel is.

– Az idei fényfesztivál eddig az egyik legkülönlegesebb élmény számomra, pedig már több évben is részt vettem – mondta egy németországból érkezett egyetemista.

– Azt szeretem ezekben a fényfestésekben, hogy mi magunk is kicsit részeseivé válhatunk az alkotásoknak, saját benyomásaink, gondolataink is formálják az itt szerzett tapasztalatokat – fogalmazott a hallgató.

Egészen vasárnapig szívhatjuk magunkba ezt a különös élményt, a számtalan programról pedig a bama.hu minden nap beszámol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában