Magával ragadó produkcióban volt részünk

2022.07.11. 07:01

Buborékokkal varázsolnak az olasz artisták (Videó) - Galéria

Sokakat varázsolt el a fényfesztiválon a buborékzápor, mely két különös jelmezbe bújt művész jóvoltából lepte el a várost. Kik ők, és hogyan indult a tevékenységük? A buborékartistákkal beszélgettünk.

Mohay Réka

Ilaria Fioretto és Alekos Ottaviucci története egészen különleges. Minden mozdulatukból sugárzik, rajonganak azért, amit csinálnak. Az elbűvölő olasz párt annyira magával ragadta a szappanbuborékok szépsége, hogy korábbi életüket hátrahagyva csatlakoztak a Bubble on Circus buborékfújó artistacsapatához – azóta világszerte mutatják be különleges produkcióikat.

– Orvosnak tanultam, de szerettem volna szünetet tartani és utazni – mesélte Alekos. – Elkezdtem szappanbuborékokat fújni az utcákon, akkor még egyszerű módon. Rengeteget tanultam, később a Bubble on Circus társulathoz csatlakoztam, akik örömmel hívtak maguk közé – folytatta.

– Én radiológiából diplomáztam, később viszont vegán séfként dolgoztam – vette át a szót Ilaria. – Amikor megismertük egymást Alekosszal, félretettem a munkát egy nyárra, majd beleszerettem én is a szappanbuborékokba. Megtanultam a fortélyokat, majd hivatalosan is csatlakoztam a csapathoz – árulta el Ilaria.

– A buborékok varázslatosak. A gyerekek imádják nézni és kipukkasztani őket. A felnőtteket is rabul ejti, emlékeztet a gyerekkorunkra is. Olyan produkciókon dolgozunk, amelyek számukra is érdekesek lehetnek – fogalmazott Alekos.

– A Wonderwalk (Csodaséta) produkcióhoz megálmodtunk két mesebeli karaktert, egy szarvasnő és egy kosférfi személyében, akik elhagyják a misztikus erdőt, s felfedezik az emberi világot. Ajándékul a mi világunk darabjait adjuk számukra: a buborékokat – tette hozzá Ilaria.

Az artisták bejárták már a világ számos országát, Németország, Franciaország, Csehország mellett többek között Dubajba és Palesztinába is eljutottak. Folyton úton vannak, fesztiválokon vesznek részt a produkcióikkal.

– Most dolgozunk először Magyarországon, a Balaton Soundon is részt vettünk – mondta Alekos. Elárulta, Pécset először látja, de hazánkban többször járt: az édesanyja ugyanis magyar!

– Apám egy nyáron az Interraillel érkezett Budapestre, a tervei szerint bejárta volna Európát. De találkozott anyámmal, és rögtön egymásba szerettek, a kéthetes utazás helyett végig Magyarországon maradt. Egy évi távkapcsolat után édesanyám tizennyolc évesen Olaszországba költözött, és összeházasodtak – avatott be regényes családtörténetébe Alekos.

– Gyerekként jól beszéltem magyarul, sajnos ma már csak néhány szót. De most, hogy több időt töltünk az országban, sok szó cseng ismerősen. Kötődöm a magyar ízekhez és illatokhoz is, szeretem a piros aranyat, a paprikás ételeket. Amikor beléptünk Zamárdiban az apartmanunkba, egyszerre minden illat a nagymamám házát idézte – mesélte a félig magyar, félig olasz buborékművész, akinek pályája kezdete óta az álma, hogy a legendás Sziget Fesztiválon léphessen fel. Drukkolunk, hogy az álom teljesüljön! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában