Turnéra indulnak

2022.07.22. 12:31

Dalra fakad majd a Kárpát-medence

Öt koncertből álló hazai turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus.

Mészáros B. E.

Fotó: Kiss János

Az együttesbe a Kárpát-medence minden részéből érkeztek kiváló énekesek, és Kecskeméten próbáltak egy héten át. A kórus turnéját a Filharmónia Magyarország szervezi (az együttes fővédnöke Kodály Zoltánné Péczely Sarolta). 

A 2018-ban alakult Nemzeti Ifjúsági Kórus célja a nemzeti összetartozás jegyében a magyar kórusművészet értékeinek bemutatása, a kodályi zenepedagógia közösségépítő erejének megjelenítése. 

A Nemzeti Ifjúsági Kórus korábbi három, nyári programján közel száz énekes vett részt, akiket beküldött felvételek és személyes meghallgatások alapján választottak ki. Idén az 55 tagú együttesben 18 fiatal először szerepel a programban. 
Az együttes repertoárján 20. századi és mai magyar kompozíciók szerepelnek, kettő pedig a kórus felkérésére írt mű, amit most hallhat először a közönség. Énekelni fognak Veszprémben, Kaposváron, Budapesten és Kecskeméten is, a pécsi ingyenes koncert július 25-én 19.30-kor lesz a székesegyházban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!