Folytatódik a buli

2022.08.05. 07:26

Elbódító melodrámák és költemények várnak a Katlanban

Mészáros B. Endre

Fotó: Havran Zoltán

Az Ördögkatlan egyetlen napra is ragyogó kikapcsolódás, de arra készüljön fel mindenki, hogy az egyébként is zsúfolt fesztiválhelyszínek hétvégén jókora újabb közönséglöketet kapnak. 

Tudni kell azt is, hogy az egynapos belépővel érkezők nemigen tudnak színházi előadásokra jelentkezni, szóval a beszélgetős műsorokra és a koncertekre érdemes összpontosítaniuk. Azért nem kell elkeseredni, akad így is épp elég izgalmas látni és hallgatni való. Nézzük ezúttal betürend szerint a helyszíneket, s kezdjük Beremenddel a szubjektív ajánlót. 

Kiemelnénk a napi eseményekből egy „komolyzenei templomprojektet”, ugyanis a Szent Mihály templomban délelőtt Traviata operabemutató lesz, a református templomban Strauss, Liszt, Grieg, Schumann melodrámák csendülnek fel, a Megbékélés kápolnában pedig Kolonits Klára dalestje hallható. Jön azért könnyedebb zenei program is, a Kovácsműhelyben a Beck családdal, Zolival, Zazával Borókával zajlik zenés beszélgetés, majd este a Platon Karataev játszik. Nagyharsányban a számtalan rendezvényből két Narancsliget-koncertre hívnánk föl a figyelmet, 19 órától Kollár-Klemencz László Zabolátlan lovaim műsorára, és 21 órától Oláh Ibolya fellépésére. A sportpálya színpadán pedig előbb az Idegen, majd 23 órától a 30Y a pénteki csúcskoncert. 

A Vylyan teraszról két délutáni író-olvasó találkozót emelnénk ki. Eőbb Nyáry Krisztiánnal, majd Grecsó Krisztiánnal lesz beszélgetés, aztán zenés versszínház ősbemutatója következik 18 órától, olyan íróktól, költőktől mint Erdős Virág, Háy János, Kemény István, Kukorelly Endre, Nádasdy Ádám és még sokan mások. S némi pécsi szál, hogy az előadók. az egykori pécsi színész Pál András, és a szélkiáltós valamint színházi zenész Rozs Tamás. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában