Új élmények várnak a várban

2022.08.25. 08:28

Középkori gyógyászati bemutatóval is készülnek a várban

M. R.

 A nyár végén is élményeket ígérnek a középkor szerelmeseinek a Máré-várban. Új kiállítás nyílt, valamint hangulatos, a múltat megidéző bemutatókkal és történelmi előadásokkal is várnak. Az időszaki kiállítás Mindennapi élet a középkori Magyarországon címmel nyílt meg. A bemutatott molinókat a Történettudományi Intézet Lendület Középkori Magyar Gazdaságtörténet Kutatócsoportja készítette. 

Az igényesen megszerkesztett, számos színes korabeli ábrázolással illusztrált tablók betekintést adnak többek között az oktatás, az étkezés, az otthonok, a kereskedelem és a korabeli játékok világába. 

Ünnepélyes megnyitóra augusztus 27-én kerül sor, az Újraírt történelem című nyári szabadakadémia keretében, ahol szakértői előadásokból értesülhetünk a honfoglalás, az Anjou királyok, Luxemburgi Zsigmond, a Hunyadiak és a Cilleiek, Mátyás király és a Jagellók korával kapcsolatos legújabb eredményekről. Az előadások ideje alatt fegyver-, viselet- és gyógyászati bemutató is várja a helyszínre látogatókat. 

Címkék#máré-vár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában