Hív az olvasás! Felveszed?

2022.08.03. 19:31

Telefonfülkéből készült el a sásdi könyvkuckó

Zsigmond József

Fotó: Jusztinger János

Mindig örömmel osztunk meg ilyen közösségi kezdeményezéseket, mert a tapasztalat szerint ezeket nagyon kedvelik a településeken élők - írta Facebbok-oldalán a Csorba Győző Könyvtár a sásdi könyvkuckóról. A különleges könyvtár lényege, hogy a kihelyezett könyvet haza lehet vinni elolvasni, illetve ha annyira megtetszett a könyv, akkor azt egy másikkal, vagy többel pótolhatják.

A könyvkuckó minimális összegből, de igazi összefogással született. Az önkormányzat Civil alapja összesen 130 ezer forintot biztosított a létrehozására. A Pécs-Vasasról beszerzett leselejtezett telefonfülkét sásdi civilek, egy helyi vállalkozás dolgozói, és az önkormányzat városgazdálkodási cégének munkatársai pofozták helyre, míg az üvegeket díszítő festményeket elkészítésében pedig az általános iskola, az óvoda, a szakközépiskola működött közre, két sásdi magánszeméllyel kiegészülve. 

A könyvkuckót a Szoborkertben állították fel, a kertmozi szomszédságában, ahol nyáron ingyenes filmvetítéseket tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában