Megpróbáltuk a lehetetlent

2022.09.04. 11:04

A fantasztikus lakomának csak a pocak szabott határt

R. B.

Kilátogattunk szombaton a Pécsváradi várban rendezett Határtalan Lakomára, ahol a finom falatok mellet az egész napos programokra is kíváncsiak voltunk. Reggel a fanfárok, majd az ünnepélyes tűzgyújtást követően megindult a sürgés-forgás és a lázas sütés-főzés. Délre a legmunkaigényesebb ételek is elkészültek, így hagyományosan Farkas Béla, Szajk polgármestere kívánt mindenkinek jó étvágyat és a jó ebédhez az ő tárogatómuzsikája szolgáltatta a zenét. 

 

Az ételválasztékot nézve az volt a tervünk, hogy mindent megkóstolunk, ám a kínálat negyedéhez sem értünk, mire teljesen megtelt a bendőnk. A hosszúhetényi brassói, a mecseknádasdi babgulyás, a szajki birkapörkölt és a pécsváradi halászlé után azért néhány palacsintát még sikerült legyűrnünk.

A nagy lakmározás után megnéztük a környékről érkezett zenekarok, és Unterschleissheim városából érkezett fúvószenekar fellépését. Mire azonban a műsor lement, a tömeg kiürítette a szakácsok borgácsait és serpenyőit, így már csak egy Németországból érkezett csapat bajor kolbászával, majd este borkóstolással tudtuk kivenni részünket a rendkívül ízletes fesztiválból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában